Staňte se našimi fanoušky na:

Oběd 61 - Polévka s kyselého mléka a plněné kotlety

Autor receptu: Ahasver (505 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

POLÉVKA Z KYSELÉHO MLÉKA 300g brambor, 8dl kyselého mléka, 2 lžíce oleje, 3 lžíce hladké mouky, 100g čerstvých hub, 1/4 l vody, kmín, sůl, kopr Oloupané brambory nakrájíme na kostičky, očištěné houby na plátky, dáme do vařící osolené vody a vaříme doměkka. Z oleje a mouky uděláme světlou jíšku, zředíme prochladlým vývarem z brambor a hub, rozšleháme, přidáme kmín a vaříme. Když je jíška dobře provařená, přilijeme za stálého míchání kyselé mléko, pak přidáme brambory a houby, jen krátce povaříme. Polévku ochutíme rozsekaným koprem. VEPŘOVÉ KOTLETY PLNĚNÉ JÁTRY 4 vepřové kotlety, 150g drůbežích nebo vepřových jater, 20g špeku, 3 lžíce sádla, 1 cibule, mletý pepř, mletá sladká paprika, sůl, hladká mouka Špek pokrájíme a rozškvaříme, přidáme odblaněná nakrájená játra a za stálého míchání je osmažíme doměkka. Pak je osolíme a opepříme. V kotletách prořízneme ploché otvory (kapsy), naplníme je játry a spíchneme. Kotlety osolíme, poprášíme z obou stran paprikou a moukou, opečeme na sádle se zpěněnou cibulí, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Při dušení kotlety asi 2x obrátíme a podlijeme malým množstvím horké vody. Příloha - rýže nebo brambory a zeleninový salát.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |26. září 2015
1+++ Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!