FAZOLAČKA Bílé fazole namočíme přes noc a druhý den je uvaříme doměkka. Propasírujeme, zalijeme vývarem z uzeného masa, zahustíme máslovou jíškou, osolíme, opepříme a necháme povařit.Nakonec dáme do polévky nakrájené uzené maso a dušené žampiony. ŘÍZKY Pěkné řízky z ořechu naklepeme, osolíme a opepříme. Na rendlík dáme několik plátků slaniny, na ní položíme řízky, pokryjeme kolečky cibule, posypeme strouhanou citronovou kůrou, sekanou petrželovou natí a polijeme rozpuštěným máslem, přiklopíme a dusíme doměkka. Řízky podléváme polévkou a bílým vínem. Žampiony připravíme zvlášť - nakrájíme je na tenké plátky a dusíme je na cibulce osmažené na másle. Zakapeme citronovou šťávou a osolíme, dáme na mísu a položíme na ně řízky, nakonec na ně přecedíme šťávu. Příloha: osmažené brambory - hranolky.