HOVĚZÍ VÝVAR S KAPÁNÍM 1/2kg hovězího předního s kostí, 1 cibule, 1 mrkev, 1 petržel, kousek celeru, sůl, nové koření, celý pepř, bobkový list, špetka tymiánu, zelená petrželka 1 vejce, 1 žloutek, pár lžic mléka sůl, podle potřeby hrubá mouka na kapání Maso dáme do 1,5 litru vody, přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, koření, sůl a vaříme na mírném ohni asi 2 hodiny. Maso a zeleninu vyndáme, vývar přecedíme. Z vajec, mléka, špetky soli a mouky uděláme řidší těstíčko a přes vidličku nalijeme do vývaru. Až kapání vyplave, necháme pár minut povařit. Obrané maso s částí zeleniny nakrájíme do polévky a necháme prohřát. Nakonec posypeme nasekanou petrželkou. PEKINGSKÁ SMĚS 200g kuřecího masa, 200g vepřové plece bez kosti, 2 žloutky, 2 lžíce solamylu, 1/2 cibule, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, špetku oregana, 4 lžíce oleje, citronovou šťávu, lžíce sójové omáčky, 5 lžic bílého vína, 1 zelenou papriku Kuřecí a vepřové maso nakrájíme na nudličky. Na pánvi rozehřejeme olej, dáme do něj maso a necháme orestovat. Ze žloutků, cibule, česneku, citronové šťávy, škrobu, koření, sójové omáčky, špetky soli umícháme pastu. maso stáhneme a promícháme s připravenou směsí, aby se každý kousek obalil. Dáme zase restovat, přidáme na nudličky nakrájenou papriku a dusíme doměkka. Zalijeme vínem a necháme přejít varem. Vhodná příloha je rýže.