CIBULOVÁ POLÉVKA 3 velké cibule, 2 lžíce oleje, 100ml bílého vína, 800ml vývaru, 1 bobkový list, lžička soli, vegeta, drcený pepř, 4 křepelčí vejce, 300g listového těsta, 1 vejce, 50g strouhaného sýra, pažitka Oloupanou cibuli nakrájíme na nudličky a necháme v hrnci na rozpáleném oleji zesklovatět. Přilijeme víno a vývar, přidáme bobkový list a přivedeme k varu. Pak osolíme a dochutíme vegetou a drceným pepřem. Listové těsto rozválíme na plát asi 2mm silný, vykrojíme 4 kulaté placky o něco větší než polévkové misky. Polévku do misek nalijeme a do každé rozklepneme 1 křepelčí vejce a posypeme petrželkou. Okraje misek potřeme rozšlehaným vejcem a přiklopíme kruhem těsta (jako pokličkou). Okraje pořádně přitiskneme, povrch těsta potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme strouhaným sýrem. Misky s polévkou zapékáme asi 5-7 minut na 200°C, až těsto zezlátne (aby pak křupalo). Po vyndání z trouby ještě hotovu polévku ozdobíme pažitkou. PEČENÁ KUŘATA Rozkrájená menší kuřata osolíme a opečeme na másle, podlijeme vývarem z drůbků a dusíme. Před dokončením přidáme trochu utřeného česneku, šalotku, sekanou petrželku, špetku tymiánu a bobkový list. Lehce zaprášíme moukou, podlijeme sklenkou sherry a trochou vývaru. Povaříme a porce na talíři podlijeme omáčkou.