Staňte se našimi fanoušky na:

Oběd 73 - Krůtí steaky s pórkem a Bramborová polévka

Autor receptu: Ahasver (505 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

BRAMBOROVÁ POLÉVKA SE SLANINOU 200g angl. slaniny, 4 lžíce oleje, 1 mrkev, 1 řapíkatý celer, 1 petržel, 2 chilli papričky, 1 cibule 400g brambor, 1 lžíce hl. mouky, 3/4l drůbežího vývaru, 100g sterilované kukuřice, špetka soli, špetka vegety, špetka ml. pepře, 100ml smetany, 100g strouhaného čedaru, snítka bylinky podle chuti Slaninu nakrájenou na tenké plátky opečeme v hrnci na rozpáleném oleji. Pak ji vyndáme a necháme okapat na papírové utěrce. Kořenovou zeleninu, brambory a papričky bez semínek nakrájíme na kostičky. Olej v hrnci znovu rozehřejeme a zeleninu na něm dusíme asi 10 minut. Pak ji zaprášíme moukou, osmahneme a zalijeme vývarem. kukuřici přecedíme, přidáme do vývaru, dosolíme a dopepříme, ochutíme vegetou a povaříme asi 15 minut. Přilijeme smetanu, přidáme na menší kousky pokrájenou opečenou slaninu a ještě krátce povaříme. Hotovu polévku nalijeme do talířů, posypeme nastrouhaným sýrem a bylinkami. KRŮTÍ STEAKY ZAPEČENÉ S PÓRKEM 3/4 kg krůtích řízků, 100g másla, 350g pórku, 20g hl. mouky, 2dl mléka, 2 žloutky, 100g sýra na strouhání, muškátový oříšek, sůl Z poloviny másla a mouky uděláme jíšku, zalijeme ji mlékem, povaříme, osolíme a ochutíme muškátem, přidáme žloutky a dál už nevaříme, pouze rozšleháme. Vsypeme strouhaný sýr a omáčku promícháme. Porce masa mírně naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na másle. Steaky přendáme do zapékací misky, na ně rozložíme krátce povařené kousky pórku, zalijeme omáčkou, pokapeme zbytkem másla a zapečeme. Příloha - vařené brambory a dušená karotka.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!