Staňte se našimi fanoušky na:

Oběd 8 - Bramborová polévka a uzenářský karbanátek

Autor receptu: Ahasver (505 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

BRAMBOROVÁ POLÉVKA 1/2 kg brambor, 10 dkg kořenové zeleniny, 6 dkg sádla, 6 dkg mouky, pepř, majoránka, česnek, sůl, 2 litry vody V osolené vodě uvaříme na menší kousky nakrájené brambory. Ze sádla a mouky připravíme tmavší jíšku. Když jsou brambory skoro měkké, přidáme jíšku a nastrouhanou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel a v létě můžeme přidat kapustu a čerstvé houby). Chvíli povaříme, pak ochutíme česnekem, majoránkou a opepříme. UZENÁŘSKÝ KARBANÁTEK 4 špekáčky, hrst ovesných vloček, hrst strouhanky, 1 vejce, 1 dl mléka, česnek, menší cibule, pepř, majoránka, sůl, olej na smažení Špekáčky oloupeme a umeleme na masovém strojku. Přidáme mléko, celé vejce, strouhanku a ovesné vločky, osolíme, opepříme, přidáme česnek, majoránku a důkladně promícháme v polotuhé těsto. Navlhčenýma rukama zaoblíme placičky a usmažíme v rozpáleném oleji. Příloha - brambory.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!