SLEPIČÍ POLÉVKA 4 slepičí (nebo kuřecí) skelety, 15 dkg kořenové zeleniny, sůl, pepř, 4 hrsti zavář.nudlí, 2l vody Omyté skelty dáme do papiňáku s kořenovou zeleninou, osolíme a asi 1/2 hodiny povaříme. Přecedíme, uvařenou zeleninu pokrájíme nebo propasírujeme do polévky, přidáme zavářku a krátce povaříme, podle chuti přisolíme a opepříme. RIZOTO 50 dkg rýže, mražená mochovská zelenina, sýr na strouhání, maso z uvařených skeletů, sůl, pepř, 6 dkg tuku V osolené vodě uvaříme rýži doměkka, na pánvičce na troše tuku osmažíme mraženou zeleninu. Obereme maso z uvařených skeletů a nakrájíme nadrobno. Uvařenou rýži smícháme s osmaženou zeleninou a drůbežím masem. Podle chuti přisolíme. Na talíři posypeme horké rizoto strouhaným sýrem.