Staňte se našimi fanoušky na:

Oběd 92 - Nudlová polévka a Květák se sýrem

Autor receptu: Ahasver (505 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

NUDLOVÁ POLÉVKA 1/2 slepice, sůl, 100g mrkve, 50g celeru, 50g petržele, 1 cibule, 100g pórku, 3 stroužky česneku, voda; Nudle - 3 lžíce hrubé mouky, 1 vejce, lžička oleje Slepici dáme do 3 l studené vody, přidáme pokrájenou kořenovou zeleninu, pórek, česnek a cibuli se slupkou, rozkrojenou napůl, osolíme a přivedeme k varu. Po 1/2 hodině zeleninu vyndáme. Do misky nasypeme mouku, přidáme vejce, olej a lžičku vody, zaděláme těsto, zabalíme ho do fólie a necháme odležet. Pak z něj vyválíme tenký plát, rozkrájíme ho na 6-8 cm široké pruhy a necháme zaschnout. Pak je položíme na sebe a nakrájíme na nudličky. Když je maso měkké, vývar scedíme, ze slepice obereme a nakrájíme maso, dáme zpátky se zeleninou do vývaru a krátce povaříme. D vroucí osolené vody nasypeme nudle, necháme přejít varem a scedíme, okapané dáme do polévky. ZAPEČENÝ KVĚTÁK SE SÝREM 4 velké růžičky předvařeného květáku, olej, 2 lžíce hladké mouky, 150ml mléka, 800g vařených brambor, 1 vejce, sůl, 30g strouhaného madelandu, 100g kečupu, nasekané bylinky Nejdřív si uděláme hustý bešamel: na oleji zpěníme mouku a zalijeme studeným mlékem. Důkladně rozšleháme a krátce povaříme, až omáčka zhoustne. Za občasného míchání necháme zchladnout. Nastříháme si alobal, čtverce asi 20x20 cm. Do středu každého dáme plátky vařených oloupaných brambor, mírně osolíme a doprostřed položíme růžičku předvařeného květáku. Do bešamelu vmícháme rozšlehané vejce a špetku soli. Každou porci přelijeme omáčkou a posypeme strouhaným sýrem. Okraje alobalu zvedneme a uděláme "mističku". Při vyšší teplotě krátce zapečeme. Hotový květák přelijeme trochou kečupu a posypeme bylinkami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

najkuchtickalenka |21. dubna 2016
ukladam do oblubenych :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!