BRAMBORAČKA 6 oloupaných syrových brambor, 300g hříbků, 1 střední cibule, 1 malá oloupaná mrkev, 1 jarní cibulka, 3 lžíce hladké mouky, 4 lžíce oleje, 4 stroužky česneku, 1 snítka čerstvé majoránky, lžička drceného kmínu, sůl V kastrůlku rozehřejeme 3 lžíce oleje a necháme na něm zesklovatět jemně nakrájenou cibuli. Zaprášíme moukou a za stálého míchání připravíme zlatavou jíšku, kterou necháme vychladnout. Do 1,5 vroucí osolené vody vhodíme nakrájené brambory, asi po 2 minutách vaření odebereme 2 naběračky vývaru z brambor a rozmícháme ho s připravenou vychladlou jíškou. Přidáme kmín a směs vmícháme k bramborám. Nakrájené houby zprudka opečeme na zbylém oleji, osolíme a také přidáme k bramborám. Pak přidáme na plátky nakrájenou mrkev, plátky česneku a lístky majoránky, dál zvolna vaříme, dokud zelenina a brambory nezměknou. Polévku pak podle chuti přisolíme a posypeme nakrájenou jarní cibulku. TĚSTOVINY 1 balení těstovin, 2 kuřecí prsa, asi 4 nožičky oravských párků, máslo, 2 velké cibule, 4 lžíce kečupu, mrkev, celerem petržel, worcester, sójová omáčka, sůl, pepř, strouhaný sýr Těstoviny uvaříme podle návodu, na másle orestujeme cibuli, přidáme kuřecí maso a když změkne, nahrubo nastrouhanou zeleninu, dusíme doměkka. Pak přidáme nakrájené párky, osolíme a okořeníme. Nakonec směs promícháme s těstovinami, přidáme kečup a asi 2 minuty podusíme. Můžeme ozdobit nastrouhaným sýrem.