1) Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě. 2) 200 g šlehačky a všechno mléko přivedeme k varu. Přidáme špetku soli, větvičky máty, podélně rozkrojenou vanilku a vaříme 15 minut. 3) Vyjmeme mátu a vanilku. 4) Přidáme med, 3 vymačkané plátky želatiny a mícháme do rozpuštění. 5) Necháme zchladnout a rozdělíme do formiček (např. na muffiny). 6) Jahody očistíme, nakrájíme nahrubo, zasypeme cukrem a necháme hodinu odležet. 7) Poté rozmixujeme, propasírujeme a nahřejeme na 30 °C. 8) Zbylé tři plátky želatiny rozpustíme v zahřáté šlehačce (100 ml) a postupně vmícháme jahody. 9) Dáme do šlehačkové lahve, uzavřeme, vpustíme 2 bombičky s N2O a necháme 2 hodiny v lednici. 10) Ztuhlé želé podáváme s jahodovou šlehačkou a ozdobené jahodami.