Cibuli a petrželovou nať nasekáme nadrobno, promícháme, osolíme, opepříme a rozprostřeme na dno pekáče. Švestky spaříme a vypeckujeme. Očištěnou, vykuchanou a osolenou rybu naplníme švestkami, položíme na cibuli s petrželkou, na horní straně ji opatrně na několika místech nařízneme a do zářezu rovněž vložíme po jedné až dvou švestkách. Pak rybu zalijeme octem, olejem a vodou. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme zprudka při 200 ˚C asi hodinu. Když je ryba upečená, opatrně ji vyjmeme z pekáče a položíme ji na větší talíř. Vejce rozmícháme s citrónovou šťávou a nalijeme na cibuli s petrželkou v pekáči. Rozmícháme a za stálého míchání necháme přejít varem. Hotovou omáčku podáváme k rybě, kterou ozdobíme kolečky vařených vajec, řezy okurek a petrželkou.