Okurku hadovku omyjeme a se slupkou nakrájíme šikmo na silnější plátky (slupka se ponechává na ozdobu), které ve středu mírně vykrojíme, stříkáme pěnou z kuřecího masa a ozdobíme plátky (vějířky) lososové šunky a kaviárem. Tento pokrm je vhodné podávat jako studený předkrm s bílým pečivem. Kuřecí pěna: Kuřecí prsíčka osolíme a upečeme v uzavřeném kastrolu. Nesmíme je vysušit. Pak je nakrájíme přes vlákna a mixujeme s vínem, nebo je 2 x umeleme na strojku. Utřeme máslo, přidáme nastrouhané nebo prolisované žloutky, šlehačku a ochutíme. Vše smícháme a ušleháme v řidší pěnu a necháme v chladu, nikoli však v chladničce, uležet. Pěna zhoustne a musí být vláčná. Hodí se také k mazání chlebíčků.