Jeřabinový džem s jablky
100
1
2
Do hrnce dáme vodu a uvedeme do varu, přidáme cukr, sůl, sacharín a povaříme. Nakonec přidáme ocet a necháme přejít varem. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Mrkev a křen očistíme a nakrájíme taky na kolečka. Připravíme si zavařovací sklenice - obsah 0,7 ml. Na dno každé sklenice dáme, 3 kolečka mrkve, 3 kolečka křenu, kousek kopru, 2 kolečka cibule, 1 hřebíček, 6 pepřů, 3 nové koření, 2 malé bobkové listy, 1 kávovou lžičku hořčičné semeno a kousek celé skořice. Naskládáme okurky a zalijeme připraveným nálevem. Zavíčkujeme a sterilujeme 10 - 15 minut, aby chytly víčka.