Nachystáme si velkou nádobu na 50 litrů, pokud možno i s víkem a dno vyložíme koprem, očištěnou a na kolečka nakrájenou cibulí a očištěným a na kolečka nakrájeným křenem. Celou nádobu vyplníme okurkami a nahoru na ně opět klademe kopr, cibuli a křen. Mezi okurky nevkládáme nic. Zalejeme připraveným a ještě teplým nálevem z Deka - svaříme vodu, ocet, Deko a sladidlo, ale nevaříme, jen necháme projít varem - tak, aby byly všechny suroviny ponořené a nádobu přikryjeme víkem. Necháme aspoň týden odležet, pak zkusíme, zda jsou už okurky hotové. Pokud se nesní, vydrží velmi dlouho. Tipy: - pokud se vám neurodilo tolik okurek, stačí je naložit třeba do 4litrových sklenic, pak si musíte propočítat suroviny na 4 litry - cibule se může dát dost, ale křenu poskrovnu, aby okurky nebyly příliš ostré - ale záleží na vaší chuti - okurky se nezavařují, ani když je dáte do menších sklenic - stačí jen sklenice přikrýt víčkem - po odebrání okurek nádobu opět přikryjte