Staňte se našimi fanoušky na:

Okurky s houbovu nádivkou

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 1 svazek směsi čerstvých bylinek (tymián, rozmarýn, petrželka, bazalka, pažitka)
  • 250 g rajčat
  • 150 g krémové zakysané smetany
  • 500 g malých žampionů
  • 1,5 lžíce másla
  • 500 ml masového vývaru z kostky
  • 1 cibule
  • 1 kg salátových okurek

Pracovní postup:

Okurky nakrájejte na 8 špalíčků, z jedné strany vydlabejte a 10 minut povařte ve vývaru, sceďte a nechte okapat. Žampionky pokrájejte na malé kousky, cibuli a bylinky posekejte, cibuli osmahněte na másle. Dužinu okurek rozmixujte, přidejte smetanu, polovinu bylinek a uveďte do varu, pak naplňte do zapékací formy. Rajčata spařte, oloupejte, zbavte jadérek, pokrájejte a smíchejte se žampiony a cibulí. Nádivku osolte a opepřete, naplňte okurky a přikryté zapečte asi 10 minut na 200°C. Posypte zbytkem bylinek.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alma |20. dubna 2014
uloženo Odpovědět
Marika 3 |2. března 2014
ukládám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!