V míse smíchejte mouku, sůl, droždí, lžíci olivového oleje a 300 ml teplé vody. Vypracujte měkké těsto; důkladně ho 10 minut hněťte, pak ho vložte do čisté mísy, zakryjte potravinářskou fólií a nechte na teplém místě vykynout na dvojnásobný objem. Práci můžete svěřit i domácí pekárně. Mezitím připravte náplň. Otrhněte lístky bazalky, smíchejte je s černými olivami a rozmixujte nahrubo. Přidejte 4 lžíce olivového oleje, česnek a sardelky. Rozmačkejte či rozmixujte na hrubší pastu. Troubu předehřejte na 220°C. Plech vyložte papírem na pečení. Těsto rozválejte na pomoučněném vále na obdélník cca 30x40 cm. Navrch rozetřete pastu, posypte nasekanými zelenými olivami a zaviňte do rolády. Rozkrájejte ji na 12 kousků, ty opatrně položte na plech, potřete zbylým olivovým olejem, přikryjte fólií a nechte ještě 20 minut kynout. Sejměte fólii, posypte hrubou solí a pečte 25 minut dozlatova.