Staňte se našimi fanoušky na:

Olomoucká roláda

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 200 g olomouckých tvarůžků
  • 150 g měkkého salámu
  • 1 cibule
  • 3 vejce
  • 1 kg zadního hovězího masa

Pracovní postup:

Ze zadního hovězího nařízněte plát na roládu a rozklepejte ho. Vejce umíchejte na cibulce, osmažené na oleji, mírně osolit. Maso potřete hořčicí, rozložte kolečka salámu na ně dejte příčně nakrájených tvarůžků, na ty rozetřete míchaná vajíčka, roládu zabalte a převažte nití, na povrchu osolte. Zprudka ji opečte ze všech stran na rozpáleném oleji, pak ji podlijte pivem a dejte péct (pečte pod poklicí). Během pečení podlévejte vodou a polévejte výpekem. Ze stěn pekáče odškrabujte co se přichytilo a vraťte zpátky do šťávy (dodá jí to barvu i chuť). Při pečení rolády tak vznikne hustý výpek, který se dá použít jako omáčka.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!