Staňte se našimi fanoušky na:

Omáčka rajská

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Na másle a lžící oleje osmahneme oloupanou nadrobno nakrájenou cibuli, vmícháme mouku a usmažíme žlutou cibulovu jíšku. Přidáme koření, kořenovou zeleninu, promícháme a zalijeme vývarem. Za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme nejméně půl hodiny na velmi mírném plameni. Občas promícháme. Ke konci varu vmícháme kečup nebo rajský protlak a omáčku buď propasírujeme nebo promixujeme. Pak dochutíme cukrem a solí, necháme projít varem a doplníme máslem. Omáčku prodáváme k vařenému hovězímu masu nebo k smaženým šištičkám z mletého masa. Jako příloha je vhodná houskový knedlík nebo těstoviny.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!