Máslo rozhřejeme v kastrolu, vsypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažným bujónem, rozšleháme a přivedem k varu. Stále mícháme. Když omáčka zhoustne, přidáme silnější stronky kopru svázan nití. Jemné části kopru nakrájíme a zatím necháme stranou. Pokud nemáme čerstvý kopr, vlijeme do omáčky sterilovaný kopr v octě. Vaříme mírným varem za občasného zamíchání asi půl hodiny. Pak vlijeme opatrně smetanu, aby se nesrazila. Mléko, které, pokud je třeba, ještě zahustíme trochou mouky. Necháme krátce povařit, vsypeme jemně posekaný kopr, vyjmeme svázané stonky a vyhodíme je. Omáčku dochutíme solí, cukterm, popřípadě octem a sejmeme je z ohně. Můžeme ještě zjemnit lžící másla. Omáčku podáváme k vařenému hovězímu masu, k ztraceným vejcím nebo k vejcím vařeným natvrdo. Jako přílohu volíme brambory.