Lišky očistěte a nakrájejte na menší kousky. Potom si nechte na pánvi rozehřát asi polovinu másla, přisypejte k němu nakrájené houby, okmínujte je a poduste pěkně doměkka. V kastrůlku rozpusťte zbytek másla a orestujte na něm hladkou mouku. vzniklou jíšku zalijte zeleninovým vývarem, důkladně ji rozmíchejte a přibližně 15 minut pozvolna povařte. Do povařené jíšky vmíchejte zakysanou smetanu a podušené lišky. Podle chuti přidejte sůl, mletý pepř, krupicový cukr, lžíci octa a nasekaný tymián. Vejce uvařte natvrdo. Zchlaďte je ve studené vodě, vyndejte, nechte chvilku odpočinout a oloupejte. Potom je podélně rozkrojte na poloviny a vložte do ochucené omáčky. Podávat můžete s vařenými bramborami, chutnou přílohou jsou i bramborové knedlíky.