Staňte se našimi fanoušky na:

Omáčka z hřibů

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 3 bobkové listy
  • 1 cibule
  • citronová šťáva nebo ocet podle chuti
  • 6 kuliček Nového koření
  • 1 žloutek
  • 300 g pravých hřibů (nakrájených)
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 1 l hovězího vývaru nebo z masoxu
  • 1/4 l zakysané smetany

Pracovní postup:

Do vývaru dejte vařit nakrájenou cibuli a koření, vařte asi 1/4 hodiny, pak vývar přeceďte a do čistého vývaru přidejte hřiby. Vařte je tak dlouho, dokud nezměknou (cca 15 minut). Z mouky a smetany umíchejte hladké řídké těstíčko a po částech ho vlijte do vývaru. Stále míchejte, aby omáčka nevytekla z hrnce a dobře se zavařila. Hotovou, asi za 15 minut zjemněte rozkvedlaným žloutkem, Potom už omáčku nevařte, jen dochuťte solí a octem (nebo citron.šťávou). Na stůl ji dejte v hrnci (nebo v omáčkové míse) nabítejte naběračkou a polévejte houskové knedlíky na talíři. Je běloučká, voňavá a jíme ji bez masa.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

hanik29|29. března 2014
dělám podobně Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!