Staňte se našimi fanoušky na:

Omáčka ze sušených švestek a povidel

Autor receptu: bak (51 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(6 hlasů)
Ohodnotit recept
75× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • podle chuti cukr moučka
  • mletá špetka skořice
  • nastrouhaná špetka citronová kůra
  • 30 g mouka hladká
  • 50 g máslo
  • sušené uvařené, 200 g švestky
  • 150 g švestková povidla
  • 1 lžíce rum
  • podle potřeby asi, 500 ml voda

Pracovní postup:

Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, rozředíme vodou, přidáme uvařené pomleté švestky, povidla. podle chuti cukr, skořici, citrónovou kůru, rum a za stálého míchání povaříme. Podáváme s knedlíčky z tvarohového těsta. Hotovou omáčku můžeme taky ocedit, přidat 2 lžíce smetany a krátce povařit.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

-1 |26. července 2013
.......... Odpovědět
tepito |24. července 2013
zkusím Odpovědět
vilemina |16. července 2013
Taky bych ji dala spíš k masu, i dušenému vepřovému, i jinému, s uzeným jazykem bude rovněž výborná, ale nemusí být tolik nasladko, spíš snese trochu česneku :) Odpovědět
Teris19 |16. července 2013
zkusím Odpovědět
sarka.tuslova |16. července 2013
Hezké. Ukládám :) Odpovědět
Jana.Pulcerová1 |15. července 2013
Nádherný recept na omáčku, uložím a vyzkouším, díky. :-))) Odpovědět
Márč |13. července 2013
Výborná omáčka, moje tchýně ji dělávala k vařenému uzenému masu, dávala do ní celé sušené švestky a ještě vlašské ořechy a rozinky. Díky za recept...:-) Odpovědět
Šuldeska |5. července 2013
Dobrá kombinace. Odpovědět
Konato |3. července 2013
Zajímavá chuť. Odpovědět
Anna1960 |2. července 2013
dobrota Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!