Staňte se našimi fanoušky na:

Omeleta Arnolda Bennetta

Autor receptu: Nikoletta (498 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Zahřejte troubu na 200°C. Uzenou rybu vložte do nádoby, zalijte ji mlékem, přidejte lžičku másla, bobkové listy a kuličky pepře. Volžte na 12 minut do vyhřáté trouby. Pak nádobu vyjměte, rybu vylovte a nechte vychladnout. Troubu nevypínejte. Mezitím smíchejte zakysanou smetanou, citronovou kůru a strouhaný sýr. Zbylé máslo zahřejte na středním plameni s polovinou oleje ve velké pánvi vhodné do trouby. Vlijte vejce, lehce je párkrát promíchejte a uvolňujte do stěn pánve. Rybu mezitím zbavte kůže a všech případných zbývajících kostí, rozdělte ji na kousky. Až omeleta zespodu zpevní, ale na vrchu bude ještě malinko tekutá, pokryjte ji směsí se zakysanou smetanou a posypte kousky ryby. Pak ji hned na 4-5 minut přeneste do trouby, aby se vejce dopekla a omeleta se mírně nafoukla. Vyndejte z trouby.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

wieruska |27. srpna 2013
dobré Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!