Staňte se našimi fanoušky na:

Omeleta s náplní z penízovky a krabího masa

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • houby penízovky
  • sůl
  • 8 vajec
  • pepř
  • petrželka (čerstvá)
  • hlávkový salát
  • 60 g másla
  • 200 g krabího masa (konzervované nebo tyčinky)
  • 200 g rajčat
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce křenu (nastrouhaný)
  • 200 ml podmáslí
  • 8 lžic smetany

Pracovní postup:

Vejce se smetanou a solí vymícháme do pěny. Krabí maso (tyčinky přidáváme k houbám později a osmahneme jen velmi zlehka) a nahrubo nakrájené houby osmahneme na másle, odstavíme a udržujeme v teple. Zbytek másla rozehřejeme, vlijeme vaječnou hmotu, osmažíme ji a vmícháme do ní krabí maso s houbami a posekanou petrželkou. Salát nakrájíme na nudličky, smícháme s nakrájenými rajčaty a zalijeme zálivkou z podmáslí, citronové šťávy a křenu, soli, pepře. Omeletu ozdobíme petrželovou natí a podáváme se salátem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Lucinka |13. srpna 2013
Vyzkouším :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!