Použijte mladé, tvrdé plodnice a kloboučky vzrostlých masáků; tenké nohy odkrojte. Kloboučky oloupejte a mladé "buclaté" masáky rozkrojte na polovinu. Na pánvi rozehřejte olej a naskládejte do ní mysáky, pak je osolte, posypte pepřem a kmínem a můžete přidat i sladkou papriku. Masáky opékejte na mírném ohni po obou stranách do růžova. Když pustí šťávu, opatrně je obraťte. Když okraje masáků začnou červenat, zalijte je rozšlehanými vejci. Mírně ztuhlý povrch omelety posypte strouhaným sýrem, ještě chvíli zapékejte a pak opatrně přesuňte omeletu na talíř. Obložit ji můžete plátky rajčatm priužky zelené papriky a kolečky salátové okurky. U nás ji jíme s chlebem nebo s topinkami z bílé veky. Dávám tolik masáků, aby se přikrylo dno větší pánve.