Staňte se našimi fanoušky na:

Omelety tety Běty

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Rychlá omeleta Utřeme 3 žloutky s 1 plnou lžící cukru, lehce vmícháme ze 3 bílků tuhý sníh a trochu polohrubé mouky. Na máslem vymazanou pánev vlijeme těsto a dáme péci do hodně vyhřáté trouby. Hotovu omeletu vyndáme a upečenou potřeme zavařeninou. Smetanová omeleta Menší hrneček sladké a stejný díl kyselé smetany, 6 žloutků a 100g polohrubé mouky smícháme a lehce vmícháme ze 6 bílků tuhý sníh. Do vymazané pánve nalijeme připravené těsto naběračkou a upečeme omeletu. Do růžova opečené omelety pomažeme libovolnou zavařeninou a pocukrujeme. Ovocná omeleta Do hrnku dáme 4 ne příliš plné lžíce mouky, 4 celá vejce a trochu soli, všechno promícháme. Pak rozpálíme na dvou pánvích tuk a uděláme omelety, které necháme zapéct v troubě do zlatova. Připravíme si ovocnou náplň: oloupaná jadřinců zbavená a rozkrájená jablka udusíme s cukrem a dobře omytou citronovou kůrou, měkká prolisujeme. Sníh ze 2 bílků a trochu vanilkového cukru částečně smícháme s jablkovým protlakem, potřeme druhou omeletu a potřeme zbytkem sněhu. Posypeme rozkrájenými oloupanými mandlemi a v troubě chvíli zapečeme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

sarka.novotna.355 |24. července 2015
1+ Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!