Rychlá omeleta Utřeme 3 žloutky s 1 plnou lžící cukru, lehce vmícháme ze 3 bílků tuhý sníh a trochu polohrubé mouky. Na máslem vymazanou pánev vlijeme těsto a dáme péci do hodně vyhřáté trouby. Hotovu omeletu vyndáme a upečenou potřeme zavařeninou. Smetanová omeleta Menší hrneček sladké a stejný díl kyselé smetany, 6 žloutků a 100g polohrubé mouky smícháme a lehce vmícháme ze 6 bílků tuhý sníh. Do vymazané pánve nalijeme připravené těsto naběračkou a upečeme omeletu. Do růžova opečené omelety pomažeme libovolnou zavařeninou a pocukrujeme. Ovocná omeleta Do hrnku dáme 4 ne příliš plné lžíce mouky, 4 celá vejce a trochu soli, všechno promícháme. Pak rozpálíme na dvou pánvích tuk a uděláme omelety, které necháme zapéct v troubě do zlatova. Připravíme si ovocnou náplň: oloupaná jadřinců zbavená a rozkrájená jablka udusíme s cukrem a dobře omytou citronovou kůrou, měkká prolisujeme. Sníh ze 2 bílků a trochu vanilkového cukru částečně smícháme s jablkovým protlakem, potřeme druhou omeletu a potřeme zbytkem sněhu. Posypeme rozkrájenými oloupanými mandlemi a v troubě chvíli zapečeme.