Játra umeleme, brambory nastrouháme, přidáme strouhanou cibuli, mouku, osolíme a opepříme, promícháme. Na rozehřátý olej dáváme kopečky směsi a po obou stranách smažíme. Jako příloha jsou dobré vařené nebo opečené brambory (může být i bramborová kaše) a kedlubnový salát. Kedlubnový salát 4 kedlubny, 1 červená čekanka, 1 velká bílá cibule, 1 lžíce másla, 1 lžička mleté papriky, 1 lžíce vinného octa, 1 lžíce oleje, 1 lžička cukru, sůl, nať mladé cibulky Čekanku rozebereme na listy, oloupané kedlubny nakrájíme na plátky (velké překrojíme na polovinu) a mírně osolíme. Na pánvi rozpustíme máslo, vložíme kedlubny, krátce podusíme, vmícháme papriku a dáme vychladnout. ocet, olej a cukr smícháme, přidáme lžíci studené vody a vidličkou rozšleháme. Na mísu střídavě srovnáme čekanku a kedlubny. Na slabá kolečka nakrájenou cibuli rozdělíme na salát, pokapeme zálivkou a posypeme cibulovou natí.