Staňte se našimi fanoušky na:

Opečená mletá játra s kedlubnovým salátem

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Játra umeleme, brambory nastrouháme, přidáme strouhanou cibuli, mouku, osolíme a opepříme, promícháme. Na rozehřátý olej dáváme kopečky směsi a po obou stranách smažíme. Jako příloha jsou dobré vařené nebo opečené brambory (může být i bramborová kaše) a kedlubnový salát. Kedlubnový salát 4 kedlubny, 1 červená čekanka, 1 velká bílá cibule, 1 lžíce másla, 1 lžička mleté papriky, 1 lžíce vinného octa, 1 lžíce oleje, 1 lžička cukru, sůl, nať mladé cibulky Čekanku rozebereme na listy, oloupané kedlubny nakrájíme na plátky (velké překrojíme na polovinu) a mírně osolíme. Na pánvi rozpustíme máslo, vložíme kedlubny, krátce podusíme, vmícháme papriku a dáme vychladnout. ocet, olej a cukr smícháme, přidáme lžíci studené vody a vidličkou rozšleháme. Na mísu střídavě srovnáme čekanku a kedlubny. Na slabá kolečka nakrájenou cibuli rozdělíme na salát, pokapeme zálivkou a posypeme cibulovou natí.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana 9|13. května 2015
ukládám,vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!