Staňte se našimi fanoušky na:

Opečené škubánky

Autor receptu: macik (13 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Dětská strava
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
13× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme doměkka v solené vodě. Sceďte-vývar uchovejte v jiné nádobě. Pak postavte hrnec s bramborami mimo plotýnku, zalijte vývarem, aby sahal asi do poloviny brambor, a zasypte moukou, hrnec vraťte na středně rozpálenou plotýnku a přiklopené nechte 20 minut povařit. Pak rozšťouchejte co nejvíc dohladka. Potom je ještě propracovávejte vařečkou a roztírejte ke stěnám hrnce. Teprve po 10 minutách propracování získávají brambory pravou konzistenci-přestanou se lepit na vařečku. Poté z hmoty vykrajujeme škubánky pomocí lžíce v rozpuštěném sádle. Škubánky nechte pár hodin uležet. Pak z obou stran usmažte na rozpuštěném sádle dozlatova. Podávejte s hrnkem mléka.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Michele |27. řijna 2014
vypadá fakt velmi dobře! Odpovědět
b* |13. září 2013
like Odpovědět
Peťa:-) |28. června 2013
musím uložit Odpovědět
lidusak |27. června 2013
zkusím Odpovědět
Michele |24. června 2013
pěkné Odpovědět
pajunc |20. června 2013
super, uloženo :-) Odpovědět
daramacho |20. června 2013
dobře vypadají Odpovědět
JarcaPralinka|12. řijna 2013
mnam škubánky Odpovědět
Steve|29. června 2013
zkusím Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!