Staňte se našimi fanoušky na:

Opečený lilek s dipem

Autor receptu: Sůl nad zlato (206 receptů)

Množství: 4 osoby
Obtížnost: Snadné
Příprava: 50 min.
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Jogurt smícháme s majonézou a česnekem, přidáme nasekané bylinky a promícháme.
  2. Na plátky nakrájený lilek mírně posolíme a necháme "vypotit". Pak osušíme utěrkou a smažíme z obou stran na oleji dozlatova. Z jedné strany opečené lilky posypeme plátečky česneku (hlídáme, aby se nepřipálil). Hotové plátky naskládáme na talíř a přidáme dip.

Něco navíc:

Takto upravený lilek můžeme použít i jako přílohu k masu. Můžeme připravovat i na grilu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!