Vejce rozklepneme do mísy a spolu s 300g cukru vyšleháme do pevné pěny. Mouku smícháme s prdopeč a zlehka vmísíme do vyšlehaných vajec. Připravené těsto pak rozetřeme na 3 pečící papíry a zprudka pečeme na plechu v při 220° dozlatova. Hotové pláty necháme vychladnout a potom z nich sloupneme pečící papír. 2 pláty namažeme jahodovým džemem. Pomocí utěrky stočíme pláty do pevné rolády a necháme odležet v chladu. Půlkulatou misku, pro snadnější vyklopení dortu, vyložíme alobalem nebo fólií. Vychlazené roládky nakrájíme na kolečka a vyskládáme jimi těsně vedle sebe celý vnitřní povrch misky. Oloupaná jablka nakrájíme na měsíčky a podusíme doměkka v bílém víně, 50g cukru a calvadosu. Jablka pak scedíme a vychladíme. Šlehačku se ztužovačem vyšleháme dotuha a dochutíme zbytkem calvadosu, případně dosladíme. Šlehačkou plníme formu a prokládáme ji dušenými jablíčky. Nakonec "ulitu" uzavřeme zbylým piškotovým plátem a necháme vychladit.