Do hrnce nalijeme víno a přidáme skořici, hřebíček, nové koření, badyán nebo anýz, šťávu a nakrájenou kůru z pomerančů. Vaříme, dokud se neodpaří přes polovinu vína - marináda by měla být hustá asi jako med. Pokud bude potřeba víno dosladit nebo zahustit, přidáme třtinový cukr nebo med. Marinádu několikrát během vaření promícháme, nakonec přecedíme a necháme vychladnout. Maso nakrájíme na kostky (jednohubky) a zalijeme marinádou, necháme v chladu do druhého dne. Kousky masa vyndáme z marinády, osolíme a opepříme a pak je napichujeme na kratší špejle. Špejličky s masem rozložíme na pekáč s pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě a během pečení maso potíráme zbytkem marinády. Nakonec maso můžeme ještě krátce grilovat. Hotové špízky napichujeme do kostek chleba, plátků bagety, pečiva nebo zeleniny.