Na suché pánvi za stálého míchání lehce opečeme na mírném ohni ovesné vločky a vyloupané vlašské ořechy, rozlámané na menší kousky. Pak opražené vločky s ořechy jemně rozmixujeme. V misce utřeme změklé máslo s medem, vymačkanou citronvou šťávou a také se špetkou mleté skořice. Do misky vmícháme rozmixované vlašské ořechy s ovesnými vločkami. Dobře vše promícháme a necháme v chladu krátce rozležet. Pokud připravujeme tento pokrm pro dospělé, můžeme přidat do ořechové směsi také lžičku rumu, který tuto pomazánku příjemně provoní. Mažeme na čerstvé bílé pečivo, na sušenky, případně na opečené toasty. Můžeme ozdobit čerstvým ovocem - výborně se hodí čerstvé jahody, ale i plátky oloupané pomeranče nebo jablka. Takové chuťovky skvěle chutnají například k vínu.