Změklý tuk nejdříve nakrájejte na malé kousky a utřete je s moučkovým cukrem, vejci i rumem. Potom přidejte najemno nastrouhané ořechy a prosátou mouku. Vypracujte těsto a dejte je asi na hodinu do chladu, aby ztuhlo. Ztuhlé a odleželé těsto rozválejte na plát silný 3 mm a vykrájejte tvary srdíček. Rozložte je na plechy a pečte v předehřáté troubě při 180 stupních asi 15 minut. Upečená srdíčka nechte vychladnout na kovové mřížce. Žloutky vyšlehejte s moučkovým cukrem v horké vodní lázni. Pak je odstavte a přidejte k nim lžíci medu, rum a najemno nastrouhané vlašské ořechy. Krém nechte zhruba 30 minut odležet a vychladnout. Polovinu upečených ořechových srdíček potřete krémem a slepte je se zbylými srdíčky. Moučkový cukr důkladně utřete a s citronovou šťávou a vodou, až vám vznikne hladká a lesklá poleva. Hotovou polevu rozdělte na dvě části. Každou obarvěte jiným potravinářským barvivem, třeba nažluto a narůžovo. Střed poloviny srdíček potřete růžovou polevou a zbylá srdíčka žlutou. Ještě před zaschnutím můžete některá srdíčka dozdobit půlkou vlašského ořchu.