TĚSTO: 100g másla, 100g cukru, 3 žloutky 1 lžíce rumu, 1 vanilový cukr, sníh ze 4 bílků, 120g strouhaných vlašských ořechů, 100g hrubé mouky, máslo a mouku na plech - KRÉM: 120g cukru, vanilkový cukr, 2 žloutky, 1 lžíce rumu, 120g strouhaných ořechů - POLEVA: 1 lžíce citronové šťávy, moučkový cukr, potravinářské barvivo, půlky ořechů na ozdobu Máslo utřeme do pěny, přidáme cukr, žloutky, vanilkový cukr, rum, utřeme a vmícháme sníh z bílků se strouhanými ořechy a moukou. Těsto dáme do chladničky odpočinout, pak ho rozválíme na válu a vykrájíme z něj srdíčka. Naskládáme je na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech (nebo použijeme pečící papír) a pečeme v horké troubě dorůžova, upečené cukroví necháme vychladnout. Na krém utřeme cukr, žloutky, vanilkový cukr a rum, pak přidáme strouhané ořechy a důkladně promícháme. Na polovinu srdíček cukrářským sáčkem nastříkáme ořechový krém a zakryjeme druhou polovinou srdíček. V malé misce smícháme citronovou šťávu s moučkovým cukrem a uděláme hustší polevu, polovinu můžeme obarvit potravinářským barvivem. Polevou ozdobíme povrch srdíček a půlkou vlašského ořechu.