Náplň: 1 vejce, 120g prosátého moučkového cukru, 100g opražených a slupek zbavených lískových ořechů, 30g oloupaných mletých mandlí, 3 lžíce višňové zavařeniny Na zdobení: 80g rozpuštěné čokoládové polevy (mléčné nebo oříškové), 30 půlek vlašských jader nebo mandlí V míse promícháme mouku s kakaem, změklý tukem, žloutkem a ořechy. Rukama potom vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do mikrotenové fólie a necháme v lednici asi 2 hodiny odpočinout. Na náplň utřeme v páře vejce za postupného přisypávání cukru. Třeme 15 minut. Pak krémovou hmotu sejmeme z páry a zašleháme do ní mleté ořechy s mandlemi i višňovou zavařeninou. Odpočinuté těsto rozválíme pomocí hladké mouky na plát 3 mm silný. Vykrájíme na malé kytičky, které rozložíme na plech pokrytý pečicím papírem a v troubě vyhřáté na 175°C pečeme asi 8 - 9 minut. Potom je necháme vychladnout. Polovinu dávky cukroví ozdobíme čokoládovou polevou a ořechem nebo mandlí. Neozdobená kolečka potřeme trochou krému a spojíme s ozdobenými.