Tuk vyšleháme dohladka, postupně k němu přidáváme po lžících cukr a ušleháme do pěny. půřidáme skořici, hřebíček, mouku a mleté ořechy. Všechno spojíme a dáme na vál, kde ho zpracujeme na tužší těsto, dáme ho ve fólii na 30 minut do ledničky. Formičky vymažme rozpuštěným tukem. Z těsta odkrajujeme malé kousky, kterými naplníme formičky, dáme do předehřáté trouby a na střední teplotu pečeme asi 10 minut dorůžova. Po vyndání z trouby mušle hned vyklopíme a necháme vychladnout. Ve vodní lázni ušleháme vejce do kterých postupně přidáváme cukr. Odstavíme z plotny a přidáme kousky změklého másla. Za stálého míchání ušleháme krém a ten dáme na asi 40 minut vychladit. Mléčnou čokoládu nalámeme do kastrůlku, přidáme ztužený tuk a ve vodní lázni za stálého míchání rozpustíme dohladka. Čokoládovou polevou přelijeme polovinu mušlí, druhou polovinu naplníme vychladlým krémem, na něj položíme cukrovou perličku a přiklopíme druhou mušlí s polevou.