ŘEZY: 6 vajec, 120g cukru moučky, 100g hladké mouky, 80g ořechových jader,tuk na vymazání plechu, hrubá mouka na vysypání plechu, rybízová marmeláda,ořechová jádra a ovoce na ozdobu Žloutky šleháme s poloviční dávkou cukru,po chvilce přilijeme 2 lžíce vařící vody a ušleháme hustou pěnu.Do tuhého sněhu z bílků vsypeme zbývající cukr,ušleháme do husta a vmícháme jej do žloutkové pěny současně s prosátou moukou a s mletými ořechovými jádry.Těsto nalijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech,rozetřeme a upečeme v hodně vyhřáté troubě (asi na 200 i více stupňů - čas pečení si pohlídáme).Vychladlý plát rozkrojíme na tři podélné pruhy,oba krajní pruhy potřeme tence marmeládou,pak větší částí krému,položíme je na sebe a pokryjeme třetím pruhem (původní vrchní stranou dolů).Strany rovně zařízneme,potřeme částí krému a posypeme mletými ořechy.Horní plochu potřeme polevou a po zaschnutí ozdobíme zbylým krémem,půlkami ořechových jader a ovocem. POLEVA: 250g cukru moučky, asi 2 lžíce mléka prosátý cukr rozetřeme s horkým mlékem KRÉM: 2 dl kondenzovaného mléka Tatra,1/4 l vody,1a1/2 balíčku vanilkového pudinkového prášku (60g), 200g másla, 150g cukru mnoučky, vanilkový cukr. V mléce s vodou rozmícháme pudinkový prášek,za stálého míchání přivedeme k varu, povaříme 2 minuty a za občasného zamíchání vychladíme.Krém vložíme do šlehače, přidáme prosátý moučkový cukr a po částech změklé máslo a ušleháme. Místo krému můžeme připravit pařížskou šlehačku ... PAŘÍŽSKÁ ŠLEHAČKA: 1/2 l smetany ke šlehání, 40g kakaového prášku, 50g pískového cukru Uvedené přísady přivedeme za stálého míchání k varu, za občasného zamíchání vychladíme, uložíme do chladničky nejméně na 5 hodin (nesmí zmrznout!!) a před použitím ušleháme v lehkou pěnu.