Těsto: 100 g polohrubé mouky 200 g hořké čokolády 150 g másla 200 g moučkového cukru 3 vejce 40 g kakaa 100 ml šťávy vymačkané z mandarinek 200 g vlašských ořechů 1 KL prášku do pečiva Ricottová poleva: 250 g ricotty 100 g moučkového cukru 160 g vanilkového Pribináčku 2 plátky želatiny 2 KL citronové šťávy Na dokončení: meruňková marmeláda měsíčky mandarinek Postup: Ořechy nasekáme nahrubo. Čokoládu nastrouháme. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s cukrem a se změklým máslem. Přidáme nastrouhanou čokoládu, prosáté kakao, polohrubou mouku s kypřícím práškem, vlašské ořechy a přilijeme šťávu z mandarinek. Promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Překlápěním ho vpravíme do těsta. Těsto dáme na vymazamý a hr. moukou vysypaný plech (30x24 cm) a dáme péct do trouby vyhřáté na 180°C asi na 30 - 40 minut. Zkoušíme špejlí. Po upečení mecháme vychladnout. Vychladlý korpus potřeme marmeládou. Na ricottovou polevu si utřeme dohladka ricottu s pribináčkem a cukrem. Přidáme citronovou šťávu a podle návodu nabobtnalou želatinu. Promícháme a nalijeme na korpus potřený marmeládou. Necháme ztuhnout. Krájíme na kostky a dozdobíme měsíčky mandarinek.