Odvážíme předepsané množství mouky, hery a z ledničky vyndáme zakysanou smetanu. Na vál nasypeme mouku do tvaru pyramidy, doprostřed překrájíme tuk na malé kousky a na vrcholku utvoříme důlek, do kterého nalijeme zakysanou smetanu. Nejdříve příborovým nožem a později rukama zpracujeme vše v co nejhladší těsto, zabalíme jej do potravinové fólie a uložíme do lednice. V chladu by těsto mělo odpočívat minimálně 2 hodiny, ale můžeme si ho připravit i den předem a nechat ho v lednici přes noc. Těsto rozdělíme nožem na šest stejně velkých dílů. Z každého dílu vytvarujeme kulatý bochánek. Ty, se kterými nebudeme pracovat, zatím odložíme do lednice. Na pomoučeném vále pak postupně vyválíme z každého bochánku pravidelné kolečko o síle 2-3 mm. S moukou šetříme, podsypáváme jen tolik, aby se těsto nelepilo na vál. Ostrým nožem nebo rádýlkem pak těsto přesně rozdělíme na 8 dílků ve tvaru trojúhelníku, ze kterých budeme motat jednotlivé rohlíčky. Mleté vlašské ořechy nameleme (v mlýnku na strouhanku nebo v kuchyňském robotu) najemno. Do hrnku nalijeme mléko a necháme ho projít varem. V misce promícháme namleté ořechy, moučkový cukr a přidáme horké mléko. Lžičkou nanášíme ořechovou náplň na jednotlivé díly a stáčíme od širšího okraje ke špičce a tvarujeme rohlíčky. Těsto nijak nestlačujeme, jen dbáme na to, aby prostřední konec těsta rohlíčku byl vždy na spodu a ležel na pečícím papíře. Rohlíčky pokládáme na pečícím papírem vyložený plech. Troubu předehřejeme na 180° C a pečeme rohlíčky zhruba 20 minut, takzvaně dorůžova. Ještě teplé je sypeme moučkovým cukrem. Když vychladnou, naskládáme je do krabiček a uložíme do chladu rozležet. MAKOVÁ ALTERNATIVA: Kdo má alergii na ořechy, může do rohlíčků použít klasickou makovou náplň, která se používá do buchet. 200g mletého máku povaříme s 250 ml mléka, přidáme 100g cukru a 1 sáček vanilkového cukru a směs na mírném ohni dusíme. Jakmile zhoustne, odstavíme z plotny, ochutíme skořicí a citronovou kůrou.