TĚSTO 150g másla, 150g cukru krupice, 150g jemně strouhaných vlašských ořechů, 70g polohrubé mouky, lžička prdopeč, 4 bílky Rozměklé máslo vyšleháme s cukrem a postupně do pěny zapracujeme směs ořechů s moukou a prdopeč, pak zvolna vmícháme pevný sníh z bílků. Rozetřeme do pekáčku asi 25x35 cm s pečícím papírem a pečeme asi 25 minut na 180°C. Hotový necháme v pekáčku vychladnout. NÁPLŇ 150ml mléka, 100g cukru krupice, 100g hořké čokolády, 100g jemně strouhaných vlašských ořechů, 100g másla V kastrůlku smícháme mléko s cukrem, přivedeme k varu, přidáme nalámanou čokoládu a mícháme do rozpuštění. Horkou hmotu odstavíme a vmícháme do ní strouhané ořechy a máslo. Vymíchanou náplň (i teplou) rovnoměrně rozetřeme na zchladlý plát a dáme do chladu. KRÉM 4 žloutky, 150g cukru moučky, 2 lžičky vanilkového cukru, lžíce citronové šťávy + vlašské ořechy V kotlíku nad párou vyšleháme žloutky s oběma cukry do hustého krému, stáhneme z ohně a zapracujeme citronovou šťávu. Krátce necháme zchladnout a naneseme na zchladlý moučník. Necháme ho vychladit a nakrájíme na řezy, nakonec posypeme sekanými ořechy.