Staňte se našimi fanoušky na:

Ořechový zákusek zámecké paní

Autor receptu: Arabela (60 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
22× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nejprve uděláme těsto. 4 žloutky, hrnek cukru a 250 g másla důkladně promícháme a postupně přidáme mouku s práškem do pečiva. Těsto řádně prohněteme, rozdělíme na dvě stejné části a odložíme na chvilku do chladu. Poté těsta dáme na pečící papír na dva stejné plechy o rozměrech 25x36 cm a pořádně je stěrkou rozetřeme. Upečeme vlastně dvě stejná těsta, která pečeme v horkovzdušné troubě při 160 C 30 minut, v klasické troubě při 180 C cca 20 minut. Těsta jsou velice křehká, proto s nimi budeme zacházet opatrně. Upečená necháme přirozenou cestou vychladnout. Nyní je čas na přípravu krému. Rozdělíme mléko, ¾ dáme vařit a do ¼ studeného mléka vmícháme vanilkový pudink se 3 lžícemi moučkového a 2 vanilkovými cukry, dobře jej rozmícháme a pomalu za stálého intenzivního míchání vléváme do horkého mléka Pudink uvaříme a necháme vychladnout. Když vychladne, přidáváme postupně 200 g. kvalitního másla. Pořádně jej vyšleháme a odložíme bokem, ne do chladničky, jinak vzniklý jemný krém lehce nerozetřeme. Nyní ušleháme z bílků sníh, do kterého přidáme 3 lžíce moučkového cukru a pro zpevnění 2 lžíce škrobové moučky. . Jistě již nám mezitím vychladla obě těsta. Nebudeme na nic čekat. Potřeme je rybízovým džemem, na něj opatrně natřeme tuhý našlehaný sníh a posypeme sekanými ořechy a pokračujeme. Dáme další vrstvu z pudinkového krému, kterou zlehka přikryjeme již marmeládou potřeným druhým těstem. Potřeme je opět sněhem a hojně posypeme na hrubo posekanými ořechy. Ořechy lehce přitlačíme do sněhu, zákusek dáme do chladu a počkáme alespoň hodinku. Poté jej můžeme začít pojídat. Chutná i dle mínění jiných skvostně. Přeji Vám také dobrou chuť. :-)))

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Hanina |29. srpna 2013
vyadá luxusně Odpovědět
renda9 |31. července 2013
1*** Odpovědět
DAMI |13. června 2013
to bude dobrota 1* Odpovědět
Gogosek |12. června 2013
určitě vyzkouším Odpovědět
slava |12. června 2013
krásný recept 1* Odpovědět
Arabela |12. června 2013
Marcelko, je to přece jasné, proč , - i když pracuješ na zámku, nikdo Ti tam tenhle zákusek nenabídl. Protože Ty PRACUJEŠ, kdežto zámecká paní se jenom VÁLELA .. Dnes je jiná doba... :-))) Odpovědět
Lenny |11. června 2013
lákavé k vyzkoušení Odpovědět
PetulkaH |11. června 2013
dobrota Odpovědět
Márč |11. června 2013
No, nádhera; pracuji sice na zámku už 25 let, ale ještě mi nikdy nikdo takový výborný zákusek nenabídl..:-))) hm, tak si ho asi udělám sama, díky, Arabelko...:-) Odpovědět
jana.h |11. června 2013
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!