Staňte se našimi fanoušky na:

Ořechový zákusek zámecké paní

Autor receptu: Arabela (60 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
22× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nejprve uděláme těsto. 4 žloutky, hrnek cukru a 250 g másla důkladně promícháme a postupně přidáme mouku s práškem do pečiva. Těsto řádně prohněteme, rozdělíme na dvě stejné části a odložíme na chvilku do chladu. Poté těsta dáme na pečící papír na dva stejné plechy o rozměrech 25x36 cm a pořádně je stěrkou rozetřeme. Upečeme vlastně dvě stejná těsta, která pečeme v horkovzdušné troubě při 160 C 30 minut, v klasické troubě při 180 C cca 20 minut. Těsta jsou velice křehká, proto s nimi budeme zacházet opatrně. Upečená necháme přirozenou cestou vychladnout. Nyní je čas na přípravu krému. Rozdělíme mléko, ¾ dáme vařit a do ¼ studeného mléka vmícháme vanilkový pudink se 3 lžícemi moučkového a 2 vanilkovými cukry, dobře jej rozmícháme a pomalu za stálého intenzivního míchání vléváme do horkého mléka Pudink uvaříme a necháme vychladnout. Když vychladne, přidáváme postupně 200 g. kvalitního másla. Pořádně jej vyšleháme a odložíme bokem, ne do chladničky, jinak vzniklý jemný krém lehce nerozetřeme. Nyní ušleháme z bílků sníh, do kterého přidáme 3 lžíce moučkového cukru a pro zpevnění 2 lžíce škrobové moučky. . Jistě již nám mezitím vychladla obě těsta. Nebudeme na nic čekat. Potřeme je rybízovým džemem, na něj opatrně natřeme tuhý našlehaný sníh a posypeme sekanými ořechy a pokračujeme. Dáme další vrstvu z pudinkového krému, kterou zlehka přikryjeme již marmeládou potřeným druhým těstem. Potřeme je opět sněhem a hojně posypeme na hrubo posekanými ořechy. Ořechy lehce přitlačíme do sněhu, zákusek dáme do chladu a počkáme alespoň hodinku. Poté jej můžeme začít pojídat. Chutná i dle mínění jiných skvostně. Přeji Vám také dobrou chuť. :-)))

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

jitka.vankova.560|30. srpna 2013
Nevadí v bílkovém sněhu škrob? Myslím, že to musí být cítit v ústech, jako nepřevařený puding. Odpovědět
terezka.hozovasadilkova|29. srpna 2013
Na bílkový sníh mám dát máslový krém?? Odpovědět
bartovce|24. června 2013
ukládám a brzo vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!