Jahodové věnečky
100
18
24
S přípravou začneme den předem. Jablka i hrušky oloupeme, nakrájíme na malé kostičky, pokapeme 6 lžícemi rumu a dobře promícháme. Vložíme je do uzavíratelné nádoby a necháme v chladu marinovat do druhého dne. V míse šleháme hodně změklé máslo nebo Heru s vejci a oběma cukry. Do našlehané směsi vmícháme mouku promíchanou s kypřícím práškem, 2 lžíce rumu, kakao, skořici a umleté oříšky. Nakonec vmícháme rumové ovoce. Těsto dáme do bábovkové formy, kterou jsme vymazali tukem a vysypali hrubou moukou. Pečeme při 180°C asi 50-55 minut. Jestli je bábovka pečená zkusíme vpíchnutím špejle. Hotovou bábovku necháme vychladnout a před podáváním pocukrujeme.