TĚSTO: 4 vejce, 80g cukru, 1 vanilkový cukr, špetku soli, 1 biskuit-apart, 100g sušených meruněk, 20g sezamových semínek, 20g lněných semínek, 100g mouky, mírně završenou lžičku prdopeč, 100g jemňounce nastrouhaných lískových oříšků JEŠTĚ POTŘEBUJEME: 100g mléčné a 100 jemně hořké čokolády, 400g smetany ke šlehání, 2 lžíce koňaku, sáček ztužovače šlehačky, 2 lžíce moučkového cukru, lžičku kakaového prášku Zahřejeme smetanu, čokoládu nasekáme a ve smetaně rozpustíme, uložíme na několik hodin do chladu. Vejce ušleháme do pěny se 4 lžícemi studené vody, s cukrem, vanilkovým cukrem, solí a biskuit-apart - nejlépe el. šlehačem na nejvyšší obrátky. Meruňky rozkrájíme na drobounké kostičky. smícháme se sezamovými a lněnými semínky, ořechy a vmícháme do ušlehané hmoty. Nakonec přidáme prosátou směs mouky a prdopeč. Těsto rozetřeme rovnoměrně na plech s papírem na pečení, pečeme asi 10-12 minut na 200°C (horkovzduch 180°C, plyn stupeň 3). Asi po 5 minutách korpus opatrně vyklopíme na pocukrovanou utěrku a piškot lehce zavineme. Čokoládovou smetanu našleháme, přidáme koňak, ztužovač a ušleháme tuhou šlehačku. Korpus opět rozvineme, potřeme čokoládovým krémem a svineme do rolády. Poprášíme moučkovým cukrem a zlehka kakaem. TIP: Piškotové rolády se pěkně rozleží a dají se pak lépe krájet, když je pevně zabalíme do fólie a uložíme na několik hodin do ledničky.