Bílky vyšlehejte s moučkovým cukrem v horké vodní lázni na pevný sníh. Vyndejte z vodní lázně a vmíchejte najemno nastrouhané lískové oříšky s polohrubou moukou. Nakonec lehce vmíchejte rozpuštěné vlažné máslo. Hotovým těstem naplníme cukrářský sáček s hladkou trubičkou a na plechy s pečícím papírem nastříkáme malé oválky. Pečeme (sušíme) asi 50 minut na 120°C. Laskonky nevyndaváme, ale necháme je ještě cca hodinu ve vypnuté troubě dosušit. Máslo utřete spolu s cukrem a rumem na krém, polovinu laskonek potřeme krémem a slepíme se zbytkem laskonek, necháme ztuhnout. Laskonky nakonec přestříkáme rozpuštěnou polevou nebo je do ní namočíme a ještě je můžeme ozdobit loupanými (praženými) oříšky.