Žloutky vyšleháme s cukrem, do pěny přidáme nastrouhané ořechy promíchané s jemně podrcenými piškoty i kypřícím práškem a těsto vylehčíme pevným sněhem z bílků. Zvolna vymíchané rozetřeme na plech (s vyšším okrajem) s pečícím papírem pokladeným dortovými oplatkami svlaženými tuzemákem, pak pečeme asi 30 minut na 170°C. Upečený a zchladlý přendáme i s papírem na větší podložku a připravíme si krém. V kotlíku nad párou (nebo horké lázni) vyšleháme vejce s cukrem do pěny (nepřevaříme!) a odstavenou a zchladlou zašleháme do másla (vyšlehaného šlehačem doběla). Krém můžeme případně dochutit a obarvit kakaem. Povrch krémové vrstvy nakonec hodně posypeme nahrubo nasekanými lískovými oříšky. Rada: Zchladlé a rozleželé řezy nejdou moc dobře krájet (kvůli oplatkám, na kterých je upečené oříškové těsto). Raději krájíme silnějším dlouhým nožem, který průběžně máčíme v horké vodě.