Staňte se našimi fanoušky na:

Orzo s rukolovým pestem a krevetami

Autor receptu: Kačka2 (70 receptů)

Rukolového pesta můžete udělat víc a zamrazit na pozdější použití. Stačí pak nechat trochu povolit, promíchat s vařenými těstovinami, a máte rychlou večeři.

Množství: Pro 4 osoby
Obtížnost: Snadné
Příprava: 10 min.
Vaření: 15 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

  1. Přísady na rukolové pesto dejte do hlubší užší nádoby s rovným dnem a rozmixujte tyčovým mixérem na hrubší pastu. Podle chuti osolte, případně zřeďte dalším olivovým olejem. V chladu vydrží v uzavřené nádobě nejméně 2 dny, v mrazáku 6 měsíců.
  2. Těstoviny orzo vhoďte do vroucí osolené vody a vařte cca 7 minut podle návodu na obalu, aby byly ještě pevné na skus neboli al dente. Sceďte a promíchejte s pažitkou, rozdrobenoým sýrem feta, citronovou šťávou, olivovým olejem, polovinou rukoly a osolte podle chuti (feta je dost slaná).
  3. Mezitím dejte do misky 2 lžíce olivového oleje, med, zázvor, česnek a chilli a prošlehejte vidličkou. Do velké velké nepřilnavé pánve vložte krevety. (Pokud jste je měli mražené, tak je nejdřív nechte povolit v teplé vodě, sceďte a osušte, abyste je zbavili namraženého ledu.) Zalijte medovou směsí a za stálého míchání prohřejte.
  4. Rozdělte ochucené orzo na talíře, doplňte krevetami a přelijte šťávou z pánve. Pokapejte rukolovým pestem, ozdobte zbývající rukolou a ihned podávejte.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!