Rukolového pesta můžete udělat víc a zamrazit na pozdější použití. Stačí pak nechat trochu povolit, promíchat s vařenými těstovinami, a máte rychlou večeři.
Přísady na rukolové pesto dejte do hlubší užší nádoby s rovným dnem a rozmixujte tyčovým mixérem na hrubší pastu. Podle chuti osolte, případně zřeďte dalším olivovým olejem. V chladu vydrží v uzavřené nádobě nejméně 2 dny, v mrazáku 6 měsíců.
Těstoviny orzo vhoďte do vroucí osolené vody a vařte cca 7 minut podle návodu na obalu, aby byly ještě pevné na skus neboli al dente. Sceďte a promíchejte s pažitkou, rozdrobenoým sýrem feta, citronovou šťávou, olivovým olejem, polovinou rukoly a osolte podle chuti (feta je dost slaná).
Mezitím dejte do misky 2 lžíce olivového oleje, med, zázvor, česnek a chilli a prošlehejte vidličkou.
Do velké velké nepřilnavé pánve vložte krevety. (Pokud jste je měli mražené, tak je nejdřív nechte povolit v teplé vodě, sceďte a osušte, abyste je zbavili namraženého ledu.) Zalijte medovou směsí a za stálého míchání prohřejte.
Rozdělte ochucené orzo na talíře, doplňte krevetami a přelijte šťávou z pánve. Pokapejte rukolovým pestem, ozdobte zbývající rukolou a ihned podávejte.