Suroviny: 2 ks osso buco mladá hovězí kližka s morkovou kostí, sůl, čerstvě mletý pepř, hladká mouka, 1 velká cibule, 50 g másla, 150 ml drcených rajčat, 250 ml bílého vína, 250 ml hovězího vývaru, Gremoláta: 1/2 svazku plocholisté petrželky, kůra z 1/2 citronu, 2 stroužky česneku, Porce masa po obvodu nakrojíme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na oleji maso osmahneme z obou stran a přendáme do pekáče. Do výpeku po mase přidáme máslo, na kostičky nakrájenou cibulku a zvolna restujeme do sklovata. Šťávu podlijeme vínem a necháme chvilku povařit. Přidáme rajčata, vývar a tímto rozvarem zalijeme maso. Přiklopíme a pečeme na 150°C 1 1/2 až 2 hod. Půl hod. před dopečením odklopíme a dopékáme. Gremolátu si uděláme tak, že petrželku a česnek nasekáme najemno, promícháme s citronovou kůrou. Hotovou gremolátu přidáme k měkkému masu a ještě 5 min. dopékáme.