Staňte se našimi fanoušky na:

Osso buco

Autor receptu: Anna1960 (96 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Suroviny: 2 ks osso buco mladá hovězí kližka s morkovou kostí, sůl, čerstvě mletý pepř, hladká mouka, 1 velká cibule, 50 g másla, 150 ml drcených rajčat, 250 ml bílého vína, 250 ml hovězího vývaru, Gremoláta: 1/2 svazku plocholisté petrželky, kůra z 1/2 citronu, 2 stroužky česneku, Porce masa po obvodu nakrojíme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na oleji maso osmahneme z obou stran a přendáme do pekáče. Do výpeku po mase přidáme máslo, na kostičky nakrájenou cibulku a zvolna restujeme do sklovata. Šťávu podlijeme vínem a necháme chvilku povařit. Přidáme rajčata, vývar a tímto rozvarem zalijeme maso. Přiklopíme a pečeme na 150°C 1 1/2 až 2 hod. Půl hod. před dopečením odklopíme a dopékáme. Gremolátu si uděláme tak, že petrželku a česnek nasekáme najemno, promícháme s citronovou kůrou. Hotovou gremolátu přidáme k měkkému masu a ještě 5 min. dopékáme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Anna1960 |27. března 2013
děkuji Odpovědět
jana.remkova.7 |27. března 2013
Jedním slovem..PARÁRA!!! Odpovědět
evahu |27. března 2013
vyzkouším Odpovědět
zuzi |27. března 2013
dobrota Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!