Staňte se našimi fanoušky na:

Ossobuco se šťouchaným bramborem

Autor receptu: RadimP (28 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nožičky (ossobuco) mohou být telecí, ale i hovězí. Zeleninu oloupeme, nakrájíme na kostičky a osmahneme spolu s přidanou citronovou kůrou dozlatova. Pak přidáme najemno nasekaný česnek. Zeleninu vložíme do zapékací mísy. Nožičky obalíme v mouce, provázkem svážeme do kříže, aby maso při pomalém dušení zůstalo pevně přimknuté ke kosti. Pak je osmahneme na pánvi ze všech stran a vložíme do zapékací mísy na zeleninu. Do pánve nalijeme hovězí vývar a 2/3 vína. Povaříme a vlijeme do zapékací mísy. Přidáme loupaná rajčata, bylinky, pepř a špetku soli. Maso by mělo být ponořené v tekutině zhruba ze 2/3. Zapékací mísu přiklopíme a v rozpálené troubě pečeme cca 2 hodiny při teplotě 180 stupňů. Pokud je potřeba, přidáváme vývar a víno. Po půl hodině maso obracíme a přeléváme šťávou. Na plech dáme pečící papír. Brambory rozšťoucháme a polévkovou lžicí děláme na plech kopečky. Posypeme strouhaným parmezánem a dáme zapéct.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

zuzi |12. listopadu 2013
1+++ Odpovědět
vilemina |14. řijna 2013
Přemýšlela jsem zrovna o tom, zda by i vepřové koleno (řezníka a telecí nemajíc) nešl dochutit po italsku, osso buco mě přesvědčuje, že by to za pokus stálo...i dršťky po italsku jsem dělala vlastně podobně (kořen. zelenina. víno, rajčata, česnek...) Odpovědět
david.kruml.1 |30. května 2013
v Itálii jsem to jedl a je to naprosto famózní jídlo, ale taky je to o surovinách. Dobré rajčata jsou u Italských jídel základ. Odpovědět
sari |18. května 2013
-)))))))))))))dost dobré Odpovědět
roxana-zdena |27. dubna 2013
Zvláštní název, ukládám... Odpovědět
Uzzi1 |26. dubna 2013
pěkné, ukládám Odpovědět
RadimP |26. dubna 2013
Je to snadné a fantasticky dobré :) Odpovědět
pajunc |26. dubna 2013
vypadá to krásně, už dlouho chci recept vyzkoušet, ukládám a snad se k tomu brzo dostanu :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!