Mouku, kypřicí prášek do pečiva, cukr (s oblibou dávám hnědý) a vanilkový cukr promísíme. Přidáme vajíčka, rostlinný olej, mléko, pro nemocné intolerancí bílkovin či laktózy použiji jakékoliv jiné mléko (Alpro soya), které snáší. Můžeme stejně udělat i kakaovou. Pro zdravé lidi lze samozřejmě použít mléko kravské. Promícháme a zhusta poklademe ovocem. Výborné jsou čerstvé švestky, mohou být i mražené či jiné ovoce. (použila jsem ostružiny) Jelikož mám doma diabetika i alergika na mléko, tento recept doporučuji i ostatním stejně postiženým dietou. Ovoce lze posypat drobenkou (tu dělám nikoliv z másla !!!!, ale Ramy), či jindy posypu jen skořicovým cukrem. Buchta je velmi rychlá, dobrá, jednoduchá a variabilní, proto ji v nelehkém výběru diet velmi oceňuji. Pro diabetiky používám cukr pro ně vhodný, v obvyklém množství jako jinde.(sladí více)